Wat is BrainGym?


BrainGym® is een educatief programma met sensomotorische en ontspannende oefeningen.

BrainGym biedt bewegingsoefeningen, die gemakkelijk zijn aan te leren en toe te passen, weinig tijd in beslag nemen en geen energie kosten maar juist opleveren.

BrainGym is ideaal voor ieder die te maken heeft met moeilijkheden als concentratie, lezen, schrijven, rekenen, spelling, onthouden, co÷rdinatie, organiseren, zich aanpassen aan veranderde situaties, examen doen, enzovoort. Voor ieder die ervaart: "Ik doe zo hard mijn best en toch lukt het niet."

BrainGym opent perspectieven: met oefeningen en als methode. 


De oefeningen
Door het uitvoeren van BrainGym-oefeningen wordt de prikkeloverdracht tussen de zintuigen en het brein bevorderd. 
Ook verbetert de samenwerking tussen de linker- en de rechterhersenhelft.
Hierdoor verbeteren de leervaardigheden zoals aandacht, concentratie, oog-handco÷rdinatie, motivatie. De oefeningen helpen de voorwaarden te scheppen om gemakkelijk te leren. 
Meer lezen: BrainGym-oefeningen
 


De methode
BrainGym® als methode is inzetbaar om kinderen of volwassenen individueel te begeleiden in het aanpakken van (leer-)problemen. Bijvoorbeeld in het onderwijs, bij remedial teaching, logopedie.
Hierbij wordt aan de hand van een stappenplan gewerkt aan een individueel en specifiek doel.
Meer lezen: BrainGym als methode


De kern van BrainGym is: bewegen! Bewegen om beter te functioneren en beter te leren. Of zoals Paul Dennison, de ontwikkelaar van BrainGym®, zegt: 'Beweging is de sleutel tot elk leerproces."

Invloed van bewegen op leren


BrainGym® is in de Verenigde Staten door de National Learning Foundation erkend als een van de twaalf meest efficiŰnte en vernieuwende programma's ter verbetering van het leren.


Om te downloaden: